Reisverzekering en annuleringsverzekering

Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering die nuttig is tijdens je reis. Met een reisverzekering verzeker je spullen zoals bagage. Ook ben je verzekerd voor persoonlijke schade als je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt of in het ziekenhuis terecht komt. Je kunt een reisverzekering op ieder gewenst moment afsluiten, ook nog 5 minuten voordat je vertrekt.

Je zorgverzekering biedt in eerste instantie dekking voor zorgkosten tijdens je reis, maar dit is vaak niet voldoende. Om wel volledig verzekerd te zijn voor medische kosten op reis kan je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering óf voor de dekking geneeskundige kosten op je reisverzekering. Daarnaast kan je extra dekkingen toevoegen zoals wintersportdekking of dekking voor gevaarlijke sporten.

Lexxer Reisverzekering en annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering moet je binnen 7 dagen na het boeken van de reis hebben afgesloten. Een annuleringsverzekering heeft vooral nut vóórdat je op reis gaat. In bepaalde gevallen krijg je geld terug als de reis niet door kan gaan, bijvoorbeeld bij ziekte of overlijden. Welke gevallen dit precies zijn staat in de polisvoorwaarden.