Opstalverzekering

De opstalverzekering wordt ook wel de woonhuisverzekering genoemd. Als je een huis koopt sluit je deze verzekering af. Schade als gevolg van brand, storm of inbraak is verzekerd. Alles wat vastzit aan je huis is verzekerd, zoals bijvoorbeeld de keuken en de badkamer. Bij een appartement regelt de vereniging van eigenaren (VVE) de opstalverzekering.

De allriskdekking is de meest uitgebreide dekking. Je kunt glas ook meeverzekeren als dit er niet al standaard bij zit, en als dit niet ook al bij de inboedelverzekering erbij zit. Bij een opstalverzekering kan je ook bijgebouwen verzekeren. Als je bijvoorbeeld een huis met een grote garage hebt, of een loods of een tuinhuis.

Opstalverzekering Lexxer

Zonnepanelen verzeker je ook via de opstalverzekering, omdat ze vastzitten aan je huis. Geef het altijd door aan de verzekeraar als je zonnepanelen hebt geplaatst, want het kan gevolgen hebben voor de premie of voorwaarden. Dit geldt ook als je een huis huurt. Je kunt zonnepanelen ook bij de inboedelverzekering meeverzekeren als je een woning huurt.