Verhuurhypotheek

Als je een woning koopt met het doel deze te gaan verhuren, moet je hier een verhuurhypotheek voor afsluiten. Een reguliere hypotheek afsluiten is niet mogelijk, omdat hypotheekaanbieders de voorwaarde hebben dat je er zelf moet gaan wonen. Omdat je de woning gaat verhuren is de rente die je betaalt hoger dan bij een ‘gewone’ hypotheek. Dit is zo omdat je er rendement uit haalt.

De voorwaarden zijn ook anders. Je kunt nooit de volledige waarde van de woning lenen, dit ligt tussen de 50% en 90% van de waarde van de woning. Je moet daarom flink wat eigen geld meebrengen. Om te berekenen hoeveel je kunt lenen wordt er bij een reguliere hypotheek voornamelijk gekeken naar inkomen. Bij een verhuurhypotheek wordt er ook naar huurinkomsten gekeken, en hoeveel rendement je hieruit haalt. Ook wordt er gekeken naar de locatie, het type woning en hoeveel panden je wellicht al in je bezit hebt.

Er komt best veel kijken bij een verhuurhypotheek. Wij hebben veel ervaring op dit gebied en kunnen vaak slimme oplossingen bieden. Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Lexxer Verhuurhypotheek