Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor de financiële gevolgen van schade aan spullen in je huis. De inboedelverzekering keert onder meer uit bij brandschade, waterschade en als er spullen uit het huis gestolen zijn. Er zijn verschillende aanvullende dekkingen zoals kostbaarheden (denk aan kunst, antiek), glas, mobiele elektronica en een buitenhuisdekking.

Als je een woning huurt en daar zelf verbeteringen in aanbrengt, en die ook zelf betaalt, kan je dit meeverzekeren op de inboedelverzekering. Dit heet huurdersbelang. Een voorbeeld: je hebt een luxe badkamer gebouwd in je huurhuis. Dit is een verbetering die niet onder de standaard opstalverzekering van de eigenaar valt. Dan verzeker je het huurdersbelang mee bij je inboedelverzekering.

Het huurdersbelang kan ook van toepassing zijn als je eigenaar van een appartement bent. Dan heet het eigenaarsbelang. De standaard opstalverzekering via de vereniging van eigenaren (VVE) biedt niet voldoende dekking voor de verbeteringen die je zelf hebt aangebracht. Dit kan je meeverzekeren op de inboedelverzekering.

Inboedelverzekering afsluiten Lexxer