Aansprakelijkheidsverzekering

AVP

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) vergoedt schade die ontstaat waar jij aansprakelijk voor bent. We hebben het dan over schade aan personen of spullen. Een voorbeeld: je bent bij iemand op bezoek en je stoot een dure vaas om. Of je gooit per ongeluk een kop koffie over een telefoon.

Opzettelijk of onder invloed van alcohol of drugs schade veroorzaken is uitgesloten. Schade die je in het verkeer met de auto maakt is ook niet verzekerd, dat valt onder de autoverzekering. Botst jouw minderjarige kind met de fiets tegen de geparkeerde auto van de buurman? Dan is dit wel verzekerd op de AVP.

Lexxer Aansprakelijkheidsverzekering

AVB

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) biedt dekking als je schade veroorzaakt tijdens het werken in je bedrijf. Er kan altijd iets gebeuren waardoor er schade ontstaat bij een klant zelf, of aan spullen van jouw klant. Een voorbeeld: iemand glijdt uit over de gladde vloer in je winkel en breekt een arm, of je stoot een kop koffie om over de laptop van je klant.

Bij de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven gaat het om schade die jij veroorzaakt bij anderen. Verwar deze verzekering niet met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is direct gerelateerd aan je beroep. Je maakt een beroepsfout waardoor er schade ontstaat. Je hebt bijvoorbeeld een computerbedrijf en je hebt fouten gemaakt in de door jou bedachte en ontworpen software.