Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Woningverkoop steeg sterk in december

De woningverkoop is in december stevig aangetrokken ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster maandag heeft gepubliceerd.

Vorige maand wisselden 25.265 woningen van eigenaar. Dat is ruim 63 procent meer dan in december 2013.

De verkoop verdubbelde daarbij in de laatste maand van vorig jaar ruimschoots ten opzichte van november, toen werden 11.696 verkochte woningen geregistreerd.

Waarschijnlijk anticipeerden veel huizenkopers op de strengere financieringsregels die sinds 1 januari gelden.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van het Kadaster. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen

 

In heel 2014 nam de huizenverkoop met bijna 40 procent toe. In totaal registreerde het Kadaster 153.511 verkochte woningen, waarvan 51.314 in het laatste kwartaal. Dat is een stijging van 42,7 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013.

Alle woningtypen profiteerden van de stijging van verkopen in december. De kleinste stijging is te zien bij  tussenwoningen, 50,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. De verkoop van vrijstaande woningen steeg het meest met 80,6 procent.

Vrijstaande woningen

Ten opzichte van november liggen de percentages hoger. De verkoop van het aantal vrijstaande woningen is gestegen met 157 procent. De verkoop van appartementen steeg met ruim 101 procent het minst.

Op provinciaal niveau was de stijging op maandbasis het grootst in Noord-Holland en het kleinst in Zeeland. Op jaarbasis stegen de verkopen in Limburg het meest (145 procent) en in Flevoland het minst (91 procent).

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!