Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Vier op tien starters denken dat bodem hypotheekrente is bereikt

Dit blijkt donderdag uit het ING woonbericht.

Circa 14 procent denkt dat de hypotheekrente in de tweede helft van 2015 zijn laagste niveau zal bereiken.

Het vertrouwen in de woningmarkt heeft het hoogste peil sinds 2009 bereikt, aldus ING. “Woningbezitters en starters zijn op alle indicatoren positiever ten opzichte van het vorige kwartaal. Zij verwachten dat er meer huizen verkocht zullen worden en vinden het een gunstige periode om op dit moment een huis te kopen”, stelt manager hypotheken Wim Flikweert.

Acht op de tien woningbezitters willen eerst hun huis verkopen voordat ze een bod uitbrengen op een andere woning.

“Ondanks het gestegen vertrouwen in de woningmarkt zien wij dat woningbezitters behoudend zijn en geen risico’s nemen”, aldus Flikweert.

 

Landelijke locatie

Een kwart van de ondervraagden met een voorkeur voor een landelijke locatie, denkt dat de huizenprijzen daar nog zullen dalen. Van de mensen die een huis in de stad of net daarbuiten beogen, verwacht respectievelijk 3 procent en 7 procent lagere woningprijzen.

Vier op de tien starters willen graag in de stad wonen, een derde geeft de voorkeur aan een locatie net buiten de stad en een op de vijf is op zoek naar een woning in een landelijk gebied.

Bij de locatiekeuze spelen sfeer en uitstraling de belangrijkste rol. Daarnaast is woon-werkverkeer een factor, evenals de faciliteiten en voorzieningen ter plaatse. Starters hebben een voorkeur om dicht bij familie en vrienden te wonen.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!