Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Vier op de tien starters willen een koopwoning

Vier op de tien starters verwachten dit jaar een bod uit te brengen op een koopwoning. De voornaamste redenen zijn de aantrekkelijke huizenprijzen en de lage hypotheekrente. 

Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van ING.

Starters hebben daarbij een duidelijke voorkeur (53 procent) voor een bestaande woning waar niets meer aan gedaan hoeft te worden. Bijna een kwart kiest liever voor een nieuwbouwwoning en 13 procent wil graag een kluswoning, aldus het onderzoek onder ruim duizend consumenten met koopplannen in de komende twee jaar.

”Een derde van de starters is niet van plan om dit jaar een bod uit te brengen”, zegt ING-directeur Peter-Paul Wekking. Voor een op de vijf starters is dat financieel niet haalbaar op het huis dat zij graag willen hebben.

”Starters doen dus geen concessie aan hun woonwens. In het vorige kwartaal zagen wij ook dat starters gemiddeld 410 euro per maand sparen en in totaal 23.232 euro voor de aankoop van een nieuwe woning.”

Vorig jaar is niet onderzocht hoeveel starters een bod wilden uitbrengen op een woning. ”Uiteindelijk heeft een op de vijf daadwerkelijk een bod gedaan”, aldus een woordvoerder.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!