Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Verplicht verzekeraars woekerpolissen te repareren

Dit stellen Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) aan de vooravond van een overleg in de Tweede Kamer over de woekerpolisaffaire.

Tot nu toe zijn verzekeraars alleen verplicht zich in te spannen om klanten te stimuleren hun polis aan te passen. Maar de ophef over hoge kosteninhoudingen, compensatieregelingen en juridische processen heeft veel consumenten met een woekerpolis murw gemaakt.

Daarom heeft deze maatregel voor slechts een klein deel van de miljoenen verkochte woekerpolissen enig resultaat opgeleverd, aldus beide belangenorganisaties.

 

Consumentenbond

Eerder deze week riep de Consumentenbond de politiek al op meer te doen voor de compensatie van gedupeerden in de woekerpolisaffaire. De bond pleit onder meer voor het instellen van een onafhankelijke commissie die per verzekeraar een aanvullende vergoeding vaststelt.

De woekerpolisaffaire sleept al jaren. In 2006 kwam aan het licht dat bij veel beleggingsverzekeringen veel te hoge kosten in rekening zijn gebracht.

Claimorganisaties proberen gedupeerden sindsdien te mobiliseren om schadevergoedingen los te krijgen bij de verzekeraars. Maar dat proces gaat erg traag en niet iedere gedupeerde levert dit wat op.

Drie dingen die u moet weten over woekerpolissen | SP-Kamerlid wil beter advies voor houders woekerpolissen

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!