Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Verklaring moet uitzendkrachten makkelijker aan hypotheek helpen

Dat zegt Chris Heutink, bestuurslid van uitzendorganisatie Randstad, in een woensdag gepubliceerd interview in het Financieele Dagblad.

Normaliter vragen hypotheekverstrekkers zoals banken om een werkgeversverklaring, de perspectiefverklaring is de variant daarop voor uitzendkrachten. Daarbij gaat het volgens Heutink over welke vaardigheden iemand moet aanleren om bemiddelbaar te blijven.

“Banken zijn zeer geïnteresseerd. Ze vroegen tot nu toe naar een vast contract en naar het arbeidsverleden, maar de zekerheid daarvan wordt overschat”, zegt Heutink in het FD.

Loopgravenoorlog

Volgens de Randstad-bestuurder is de discussie over flexwerkers met de nieuwe Wet werk en zekerheid (Wwz) in het vooruitzicht ontaard in een loopgravenoorlog tussen voor- en tegenstanders van flex. Heutink: “Laten we nu eerst maar eens beginnen met de uitvoering van die wet.”

De Wwz gaat per 1 juli in. De flexwet, een onderdeel uit die wet, moet meer zekerheid bieden aan werknemers. Zo wordt de periode waarin je tijdelijke contracten kunt aanbieden verkort van drie naar twee jaar, daarmee wil het kabinet de doorstroom naar een vaste baan bevorderen.

Lees ook: Dit moet u weten over de Wet werk en zekerheid | ‘Meer flexwerkers kunnen makkelijker hypotheek krijgen’

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!