Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Slimme oplossingen

Heb je nog niet zoveel eigen geld gespaard, nog geen vast contract of is je salaris nog wat laag aan het begin van je carrière? Geen nood. Lexxer kent slimme startersoplossingen die jou toch in staat stellen een hypotheek te krijgen. Zonder dat je er ’s nachts wakker van hoeft te liggen.

Hieronder lees je meer over een aantal van deze slimme oplossingen. Maar je weet: een beller is sneller! Neem gewoon contact met ons op, dan bekijken we samen met jou de mogelijkheden.

Vandaag gebeld, binnen 48 uur een afspraak.

Kopen met korting

Wie wil dat niet? Kopen met korting? Het klinkt te mooi om waar te zijn maar toch maken diverse marktpartijen het mogelijk om je eerste woning aan te kopen met korting. Deze kortingen kunnen wel oplopen tot 50% van de marktwaarde. De woningcorporatie de Alliantie heeft o.a. de Koopgarant regeling en Dudok wonen heeft de Koop goedkoop regeling. Wij van Lexxer weten alles over deze constructies. Wil je meer weten over de meeste voorkomende vormen? Maak dan een afspraak met een Lexxer adviseur.

Starterslening

Om voor jou als starter de aankoop van je eerste huis mogelijk te maken, bestaat er de starterslening. Dit is een aanvullende lening bovenop de normale hypotheek. Deze kent een rentevaste periode van minimaal 10 jaar en je betaalt de eerste 3 jaar geen rente en aflossing. Als jouw inkomen na 3 jaar voldoende gestegen is, ga je pas rente en aflossing betalen. Heb je de loonsverhoging van je werkgever nog niet gekregen? Geen nood, dan kun je een hertoetsing aanvragen en ga je de maandlasten betalen die passen bij je inkomen.

Startersleningen worden verstrekt door gemeenten en woningcorporaties. Op www.svn.nl kun je zien of dit in jou regio ook mogelijk is. Je kunt jezelf die moeite ook besparen: Lexxer kent alle starterleningen en bijbehorende voorwaarden op zijn duimpje. Neem contact met ons op en we brengen jouw mogelijkheden in beeld.

Ouder-leenconstructie

Heb jij nog niet zoveel spaargeld of inkomsten, maar hebben je ouders nog wel een appeltje voor de dorst? Dan is een ouder-leenconstructie misschien een slimme oplossing voor jou. Je ouders kunnen een hogere rente krijgen dan wanneer ze het op de bank laten staan en jij houdt nog steeds je recht op hypotheekrenteaftrek.

Rekenen met stijgend inkomen

Ben je niet alleen starter op de woningmarkt, maar start je ook net op de arbeidsmarkt? Dan kan het zijn dat je salaris nu nog niet zo hoog is, maar wel snel gaat stijgen. Er zijn hypotheken die met die stijging rekening houden. Zo hoef je niet vijf jaar te wachten totdat jij je droomhuis kunt kopen.

Geen vast diensverband

Stel, je hebt net een nieuwe baan. Dikke kans dat je dan een jaarcontract hebt. Geen nood, Lexxer kent de hypotheekverstrekkers die jou dan toch een hypotheek willen aanbieden. Vaak kan dat dan met een intentieverklaring van je werkgever. Dan moet jij natuurlijk wel goed je best blijven doen!

Een andere situatie is het als je een flexibel inkomen hebt. Bijvoorbeeld bij een nul-uren contract met oproepbasis of wanneer je werkt als zzp-er. In dat geval kijken we samen met jou naar je inkomsten over de afgelopen drie jaar. Als we daar een redelijk stabiele trend in zien, dan kunnen we toch vaak een hypotheek voor je regelen.

Nationale Hypotheek Garantie

Wanneer je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit, betaal je een lagere hypotheekrente. Die rentekorting kan oplopen tot 0,8%. Dat kan vele euro’s per maand schelen. NHG is mogelijk bij de aankoop en/of de verbetering van je woning. Er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo is de hypotheekgrens maximaal € 320.000,- en mag de hypotheek die je afsluit maximaal voor 50% aflossingsvrij zijn. Ook wordt kritisch gekeken naar eventuele schulden die je al hebt en natuurlijk naar je inkomen.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!