Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Spaardeposito’s leveren steeds minder op

Bij maar liefst acht banken liggen de spaarrentes op deposito’s met een looptijd tot en met vijf jaar lager dan die op een vrij opneembare spaarrekening.

Bij ABN Amro, Allianz en ING moet je een spaardeposito van tien jaar afsluiten om een hogere rente te krijgen dan op de reguliere spaarrekening van de bank, zegt de vergelijkingssite.

Spaarders met een vrij opneembare rekening krijgen bij ABN Amro 0,8 procent rente, bij Allianz 1 procent en bij ING 0,8 procent. Klanten met een deposito van tien jaar ontvangen respectievelijk 0,9 procent, 1,5 procent en 1,15 procent.

”De deposito’s van SNS Bank leveren pas meer op vanaf een looptijd van negen jaar. Bij ASN Bank, Rabobank en Zwitserleven geven deposito’s vanaf zeven jaar een betere rente dan de vrij opneembare spaarrekening van de bank.”

 

Verklaringen

Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl heeft twee verklaringen voor waarom banken minder rente over hebben voor spaargeld dat vaststaat op een deposito. Spaarders laten het geld op een spaarrekening meestal langer staan dan op een deposito en banken verdienen op dit moment nog nauwelijks geld aan langlopend spaargeld.

”Het geld dat spaarders op een deposito zetten, nemen ze na afloop van het deposito vaak volledig op of ze verplaatsen het wellicht naar een andere bank voor een betere rente”, aldus Bulthuis.

 

Spaarrekening

“Het geld dat op een spaarrekening staat nemen spaarders zelden helemaal op. Hierdoor blijft een deel van het spaargeld jarenlang op de rekening staan.”

Aan de andere kant zijn spaardeposito’s op dit moment niet zo interessant voor banken. Mede door de lage rentes op de kapitaalmarkt, kunnen banken op dit moment weinig geld verdienen met langlopend spaargeld.

Volgens Bulthuis kan een deposito nog wel interessant zijn. “Zeker nu de spaarrentes maar blijven dalen, heb je met een deposito wel zekerheid over de rente die je de komende jaren ontvangt. Je kunt je spaargeld hiermee dus beschermen tegen verdere spaarrentedalingen.”

De spaarder moet wel zeker weten dat het geld al die jaren gemist kan worden.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!