Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Ruimere hypotheek voor huizenkopers

DEN HAAG –  Tweeverdieners met een laag inkomen moeten meer geld kunnen lenen voor het kopen van een huis. Hun hypotheek kan met 30.000 euro omhoog.

Dat vinden PvdA en PVV. Deze hypotheekverhoging was vorig jaar al aangekondigd door het Nibud, maar banken durven er geen gehoor aan te geven na dreigementen van de Autoriteit Financiële Markten.

Tweede Kamerleden Monasch (PvdA) en Lucassen (PVV) zijn woest over deze bemoeienis. Zij willen dat minister Spies (Binnenlandse Zaken) orde op zaken stelt. Vandaag zullen zij tijdens een debat in de Tweede Kamer daarover een voorstel indienen.

Uit onderzoek bleek begin dit jaar dat banken het nieuwe Nibud-advies massaal naast zich neerleggen. Volgens het Nibud, dat leidend is in het vaststellen van de normen voor kredietverlening aan huishoudens, is het mogelijk dat tweeverdieners met een gezamenlijk inkomen van 40.000 euro dit jaar 30.000 euro extra aan hypotheek kunnen krijgen. Tot dusverre kregen zij maximaal 148.000 euro. Dat zou kan omhoog naar zo’n 178.000 euro, stelt het Nibud.

De Autoriteit Financiële Markten vindt het echter onverantwoord om huizenkopers met lage inkomens op dit moment met hoge schulden op te zadelen.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!