Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Ruim 8,1 miljoen keer belastingaangifte gedaan

De dit jaar geïntroduceerde app met een vooraf ingevulde aangifte is 178.000 keer gebruikt.

Donderdag is de laatste dag dat aangifte over het inkomen van 2014 gedaan kan worden. De fiscus verwacht woensdag en donderdag nog enkele honderdduizenden aangiften binnen te krijgen.

Niet alleen mensen die verplicht belastingaangifte moeten doen, vullen de aangifte in. Het zijn er altijd meer. Daardoor is het volgens de woordvoerder moeilijk te zeggen hoeveel aangiften er nog binnen moeten komen.

 

Uitstel

Dit jaar hebben particulieren en ondernemers niet één, maar twee maanden de tijd om hun aangifte over de inkomstenbelasting in te leveren. Iedereen die het toch niet lukt voor 1 mei aangifte te doen, kunnen het beste voor vrijdag uitstel aanvragen. Daarmee kunnen ze een eventuele boete voorkomen.

Tot en met vorige week dinsdag hebben 145.000 particulieren uitstel aangevraagd. Dat zijn er wel fors minder ten opzichte van vergelijkbare periodes in voorgaande jaren. In de laatste twee dagen kunnen nog wel extra verzoeken binnenkomen.

De woordvoerder denkt dat dit jaar relatief minder mensen uitstel aanvragen, omdat ze langer de tijd hebben gekregen om de aangifte in te vullen.

 

Drukte

De extra maand is onder meer bedoeld om overbelasting van de systemen te voorkomen. Om diezelfde reden heeft de fiscus ook een maximum gesteld aan het aantal mensen dat tegelijkertijd online een aangifte kan invullen.

De gegevens worden automatisch verwerkt. De medewerkers van de Belastingdienst kunnen op dat vlak dus niet merken of het minder druk is vanwege de spreiding.

Maar het aantal telefoontjes en bezoeken op de internetpagina’s over de belastingaangifte zijn wel teruggelopen.

 

Antwoord

Iedereen die voor 15 april aangifte heeft gedaan, kan voor 1 juli een bericht van de fiscus verwachten.

De Belastingdienst probeert ook voor 1 juli te reageren op alle aangiften van voor 1 mei. Iedereen die daarna aangifte via uitstel doet, krijgt binnen drie maanden antwoord.

Overigens is aangifte doen niet voor iedereen verplicht. Dit geldt alleen voor mensen die hierover een brief hebben gekregen, die zonder medeweten van de fiscus betaald werk hebben gedaan of vermogen hebben.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!