Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Rabobank verhoogt hypotheekrente per half juni

Dit maakt Rabobank maandag bekend.

Voor hypotheken met een looptijd van twee tot en met zeven jaar stijgt de rente0,1 procentpunt. De langere looptijden worden met 0,2 procentpunt verhoogd.

De verhoging is een gevolg van de stijgende rentes op de kapitaalmarkt door de aantrekkende economie en de verwachting van hogere inflatie, aldus een woordvoerster. ”Ondanks de stijging bevinden de tarieven zich nog altijd op historisch zeer lage niveaus.”

De nieuwe rentetarieven gelden voor nieuwe offertes en aanbiedingen bij renteverlengingen vanaf maandag. Omdat Rabobank een coöperatieve bank is, kunnen de afzonderlijke vestigingen zelfstandig de rente bepalen. Op de specifieke webpagina’s van de vestigingen is te zien of er alternatieve tarieven gevraagd worden.

ABN Amro laat desgevraagd weten nooit vooraf te speculeren over rentewijzigingen. ING zegt de renteontwikkeling ”constant in de gaten te houden”. Maar op dit moment staat volgens de bank geen nieuwe wijziging van de hypotheekrentes op stapel.

Vorige maand leek de rente op hypotheken voorlopig zijn laagste peil al te hebben bereikt. Verschillende hypotheekverstrekkers hebben hun tarieven voor hypotheken met een rentevaste periode toen iets verhoogd.

Zo heeft Obvion, een dochterbedrijf van de Rabobank, de hypotheekrentes in mei verhoogd. Ook ING heeft in die maand tarieven naar boven bijgesteld.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!