Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Proef met hypotheken voor flexwerkers wordt uitgebreid

Rabobank, ABN Amro, Aegon, Florius, ING en SNS Bank sluiten zich bij het initiatief aan. Dat maakt Randstad dinsdag bekend.

Tijdelijke krachten of uitzendkrachten die een zogeheten perspectiefverklaring van Randstad weten te bemachtigen, kunnen vanaf eind november een hypotheek aanvragen bij een van de geldverstrekkers.

Het papiertje dient als vervanging van de werkgeversverklaring, die normaal gesproken nodig is bij het aanvragen van een hypotheek.

Randstad, Obvion Hypotheken en Vereniging Eigen Huis (VEH) begonnen in december 2013 met de proef. Vooralsnog kunnen alleen flexwerkers gelieerd aan Yacht, Tempo Team en Randstad zelf meedoen.

167 mensen hebben sindsdien een perspectiefverklaring ontvangen, 27 klanten hebben op basis van de verklaring bij Obvion een hypotheek gekregen.

 

Lastig

Het is voor mensen zonder vast contract erg lastig om een hypotheek af te sluiten en een huis te kopen. VEH hoopt daarom dat meer uitzendorganisaties zich bij het initiatief met de perspectiefverklaring zullen aansluiten.

Daarnaast zou het volgens de belangenorganisatie goed zijn als het ook voor zzp’ers makkelijker wordt gemaakt om een hypotheek te kunnen krijgen.

Recent ging tevens een andere proef van start om flexwerkers en uitzendkrachten aan een hypotheek te helpen. Enkele marktpartijen, waaronder Obvion, zijn begonnen met het beschikbaar maken van hypotheken voor flexwerkers die positief uit een bepaalde onlinetest komen.

Die test kan hypotheekverstrekkers een inschatting geven van iemands werkzekerheid.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!