Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Prijs miljoenenwoning harder gestegen dan gemiddeld

De prijs van miljoenenwoningen is voor het eerst sinds de crisis harder gestegen dan de gemiddelde woningprijs.

Dat meldt onderzoeksbureau Calcasa woensdag. Het bureau is gespecialiseerd in de waardering van onroerend goed.

Koophuizen in de categorie van 1 miljoen euro en hoger zijn vorig jaar 4,6 procent meer waard geworden. De gemiddelde woningprijs steeg in dezelfde periode met 3 procent.

Een gemiddeld huis in het miljoenensegment is nu bijna 1,3 miljoen euro waard. Een vierkante meter in zo’n woning kost 4.025 euro.

Piek

Het is de eerste prijsstijging van miljoenenwoningen sinds het derde kwartaal van 2008, toen de woningmarkt een piek bereikte.

Maar de gemiddelde waarde van deze categorie koophuizen is nu nog niet terug op het niveau van toen, zegt Calcasa tegen NU.nl. In 2008 kostten miljoenenwoningen gemiddeld nog bijna 1,43 miljoen euro.

Groot-Amsterdam

In de regio Groot-Amsterdam is de waarde van miljoenenwoningen met 8,6 procent het hardst gestegen. Onder meer Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Purmerend en Uithoorn vallen in deze COROP-regio.

Onderzoeksinstellingen gebruiken deze indeling in veertig regio’s voor het presenteren van statistische gegevens.

Op de tweede plek volgt agglomeratie Haarlem waar vergelijkbare woningen 6,3 procent duurder zijn geworden. Agglomeratie ’s-Gravenhage volgt met een stijging van 4,7 procent. Dit is ook de duurste regio met een gemiddelde prijs van afgerond 1,4 miljoen euro.

In Zuidoost-Noord-Brabant was de prijsstijging het kleinst met een percentage van 1,7 procent.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!