Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Lexxer ZZP Pensioen

Als zelfstandig ondernemer heeft u ook de mogelijkheid om voorzieningen te treffen voor uw pensioen. Dit kan u op diverse manieren vorm geven. Wellicht maakt u gebruik van de FOR? Wat zijn daarvan de gevolgen voor u? of spaart u toch het liefst netto? Wij luisteren naar uw wensen en maken u attent op de voor en tegens? Hoe is het eigenlijk geregeld bij arbeidsongeschiktheid?

FOR

Wellicht heeft u in overleg met uw accountant besloten om te doteren aan de FOR. Afhankelijk van uw wensen kan een het overhevelen van de FOR of een gedeelte van deze FOR naar een bancaire lijfrente of verzekering. Dit kan u meer rendement opleveren.

Lijfrente

U kunt als zelfstandig ondernemer via de lijfrente een voorziening voor uw oude dag opbouwen. U kunt dan gebruik maken van een verzekeringsvariant of een bancaire variant. Elk met zijn eigen kenmerken. Wat is voor u de beste optie? Wij begeleiden u graag in deze keuzes en houden bestaande constructies tegen het licht of de kosten niet te hoog zijn.

Sparen

Naast de mogelijkheden om fiscaal vriendelijk voor uw oudedag te kunnen sparen kunt u ook netto sparen. Dit kan op bijvoorbeeld op een spaarrekening maar u kunt ook kiezen voor rechtstreekse beleggingen of verzekeringen. Of is een combinatie iets voor u? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

Nazorg

Na het advies blijven  wij in contact met u om bij wijzigende omstandigheden u te informeren en met voorstellen te komen om uw situatie aan te passen. Heeft u zelf tussentijds vragen dan kunt u zelf ook altijd contact opnemen.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!