Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Lexxer DGA Pensioen

Ook als dga heeft u de mogelijkheid om pensioen op te bouwen. Lexxer adviseert u over de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Dat doen wij graag in samenspraak met uw accountant. Heeft u al een pensioentoezegging dan is het de vraag of deze nog voldoet aan de huidige wetgeving? Ook hier zijn de specialisten van Lexxer u behulpzaam bij om te zorgen dat u en uw partner zonder zorgen verder kunnen.

Eigen beheer

U mag als dga uw pensioen reserveren op de balans. Wij adviseren u, hoe u het bijbehorende risico wegneemt of verzekert. Ook adviseren wij over uw pensioenbrief. Welke gevolgen heeft de inhoud voor u? En zijn deze wenselijk uit fiscaal en juridisch oogpunt. Is de voorziening die u doet voor uw pensioen daadwerkelijk realiseerbaar als u met pensioen wilt? Daarop let de fiscus steeds meer. De rekenrente van de fiscus is 4%; de commerciële rente is momenteel echter erg laag: 2%. Wij maken voor u zowel de fiscale als commerciële berekening. En adviseren u – en eventueel uw accountant – welke maatregelen u dient te nemen. Wat heeft de uitkeringstoets voor u voor gevolgen voor het uitkeren van dividend?

Verzekeren

U heeft de als dga ook de mogelijkheid om uw pensioenopbouw onder te brengen bij een verzekeraar. Wat zijn voor u de gevolgen? Welke verzekeraar is voor u het voordeligst? Wij geven u duidelijk inzicht en begeleiden het gehele traject voor u. heeft u al bestaande verzekeringen dan kan dit wellicht voordeliger!

Combinatie

Een combinatie van bovenstaande factoren is eveneens mogelijk. Hoe moet u dit verder invullen? Wat zijn dan de gevolgen? Wat vindt uw accountant? Wij zijn u met raad en daad behulpzaam om deze pensioenvoorziening verder vorm te geven.

Nazorg

Na het advies blijven  wij in contact met u om bij wijzigende omstandigheden u te informeren en met voorstellen te komen om uw situatie aan te passen. Heeft u zelf tussentijds vragen dan kunt u zelf ook altijd contact opnemen.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!