Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Onnodige renteopslag op spaarhypotheek

Dit zegt de Vereniging Eigen Huis (VEH) vrijdag.

Bij een spaarhypotheek wordt spaartegoed opgebouwd om aan het einde van de lening de hypotheek af te lossen. De banken rekenen een extra risico-opslag hierbij afhankelijk van de grootte van de lening en de waarde van het huis.

Als er na lange tijd genoeg spaartegoed is opgebouwd, hoort de risico-opslag te vervallen, volgens de belangenvereniging. Uit een inventarisatie van de VEH blijkt dat de helft van de banken rekening houdt met dit spaartegoed.

 

Onbegrijpelijk

Hierdoor zouden enkele tientallen huiseigenaren met een combinatie van een spaar- en aflossingsvrije hypotheek tot honderden euro’s te veel hypotheekrente betalen.

“Het is onbegrijpelijk dat sommige banken vasthouden aan een extra renteopslag bij spaarhypotheken, terwijl de klant vaak al een flinke aflossing heeft opgebouwd en het risico dus overeenkomstig lager is, of zelfs al is gereduceerd tot vrijwel nul”, aldus Rob Mulder, directeur bij VEH. “Deze zekerheid negeren is gewoon laksheid en wij roepen hen op om daar onmiddellijk mee te stoppen.”

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!