Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

NieuwbouwProject: Westlandse Tuin (4 rietgedekte villa’s)

NieuwbouwProject: Westlandse Tuin (4 rietgedekte villa's)4 Villa’s aan de Westlandse Tuin (het ultieme maatpak)

De villa’s van Westlandse Tuin liggen in Het Zand, middenin het nieuwe Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. Het Zand is een bijzonder stukje Leidsche Rijn, met veel karakteristieke elementen, zoals oude boerderijen en huizen, bestaande wegenlinten en fruitboomgaarden. De kavels grenzen bovendien aan het Leidsche Rijn Park, de bijna 300 hectare grote ‘groene long’ van Leidsche Rijn.De architectuur van de villa’s krijgt als referentie de klassieke boerderette stijl en refereert naar de klassieke rietgedekte boerderij woningen aan de Westlandse Tuin .
Ten opzichte van de herenhuizen langs de Parkzichtlaan krijgen de Villa’s een lichte sprong die samen met het individualiteit van de woningen een duidelijke overgang maakt tussen de Parkzichtlaan. De Bakamastraat en de Westlandse Tuin. Allen woningen hebben een verbijzondering. Dit gebeurt door een haakse kavelopzet en een duidelijke oriëntatie naar twee kanten.

Woningen:
De woningen worden door VABO Ontwikkeling uit Culemborg ontwikkeld en gebouwd. De organisatie kenmerkt zich door de klant ultiem (trachtten) te bedienen in haar woonwensen. De 4 villa’s worden natuurlijk traditioneel en duurzaam volgens de laatste normen gebouwd, maar zijn ook binnen bepaalde maatstaven uit te breiden en of naar wens aan te passen.
Laat u verrassen door de veelzijdige mogelijkheden van deze woningen en kom langs voor een algemeen gesprek.

Gegevens woningen:
• Woonoppervlak ca. 157m²
• Kaveloppervlak vanaf ca. 286m² tot en met ca. 328m²
• (gedeeltelijk) riet gedekte kap
• Ruime stelposten voor keuken en sanitair
• Vloerverwarming op de begane grond
• Koopsommen vanaf € 385.000,- vrij op naam.

Wij plannen graag een algemeen gesprek in om het plan te bespreken en haar ongekende mogelijkheden bij u kenbaar te maken.

U kunt gelijk reageren door te mailen naar nieuwbouw@beumer.nl of bellen met tel.nr. 030-677 6000. Tot ziens bij: Beumer Garantiemakelaars, Meerndijk 7, 3454 HM De Meern,

.

Omschrijving van de omgeving

De Wijk Het Zand:
Het Zand is voor Leidsche Rijn-begrippen in meer dan één opzicht een unieke wijk. Door zijn ligging vormt Het Zand de schakel tussen het Leidsche Rijn Park en een aantal omringende woonwijken. In het noorden van de wijk vertaalt zich dat in een meer stedelijke omgeving langs de vernieuwde spoorbaan en de Noordelijke Stadsas. De westen zuidzijde van de wijk liggen in een tuinstedelijke omgeving in de sfeer van het Leidsche Rijn Park, en het oostelijke deel is gesitueerd rond Park Groot Zandveld en de fietsboulevard die vanaf het Leidsche Rijn Park door de hele wijk Het Zand voert.

 

Leidsche Rijn heeft een ideale ligging, namelijk in de directe nabijheid van het centrum van Utrecht en de snelwegen. Het is een gebied waar oud en nieuw samenkomen en groen afgewisseld wordt met monumentale boerderijen, oude lintbebouwing en allerlei verschillende koop- en huurwoningen. Elke subwijk heeft bovendien een eigen karakter. De subwijken Langerak, Parkwijk en Veldhuizen zijn reeds bewoond en ook bedrijventerreinen De Wetering en Papendorp zijn al volop in gebruik. De komende jaren zullen vooral nog veel woningen worden gebouwd in de subwijken Vleuterweide, Terwijde en Het Zand. Hoewel het nog zeker tot 2014 zal duren voordat alle geplande 4.200 woningen gereed zijn, kunnen enkele buurten al gewoon bewoond worden en zijn ze zo goed als af. Leidsche Rijn is niet in een keer op de ontwerptafel ontstaan. Iedere subwijk wordt apart ontworpen en gebouwd. Stedenbouwkundigen kunnen daardoor inspelen op actuele ontwikkelingen en verschuivende behoeften, de wijken krijgen zo elk een eigen identiteit en sfeer. Bovendien kan er rekening gehouden worden met het rijke cultuurhistorische verleden van Leidsche Rijn. Archeologische vondsten, zoals de Romeinse weg, zijn zorgvuldig verwerkt in de bouwplannen.
Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!