Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

NieuwbouwProject: De Vrijmarkt

NieuwbouwProject: De VrijmarktDE HUIZEN IN DE VRIJMARKT
Uniek en individueel – Jouw huis
Kies je bouwnummer en ontwerp je huis volledig zelf. Maak je huis uniek en compleet individueel. Jij bent uniek, je huis is uniek, De Vrijmarkt is uniek. In dit project worden alle woningen door de kopers zelf ontworpen. Ontwerp je droomhuis samen met de architecten van Klunder architecten. Een unieke kans!

De architect en VORM Collectief helpen je om de juiste keuzes te maken.

De vrijmarkt, wonen in het hart van de stad
De Vrijmarkt ligt in Utrecht Oost, in het gebied voorheen bekend als de Veemarkt. Binnen 10 minuten ben je met de fiets in het centrum van de stad of midden in het groen van de Biltse duinen. Alles wat je wenst is binnen handbereik. Je woont in het leukste stuk van Utrecht. In een schitterend en uniek huis. Alle faciliteiten die je zou willen zijn er al. Je boodschappen doe je in winkelcentrum de Gaard, genieten doe je onder andere in het Griftpark en er zijn diverse scholen en sportvoorzieningen op loopafstand. Ook de bereikbaarheid is optimaal. Met de auto ben je binnen 5 minuten op de A27, bushalte de Veemarkt is voor de deur en ook de trein is snel en goed bereikbaar.

Wonen in De Vrijmarkt is wonen in het hart van de stad!

WONINGTYPES

Hoekwoning
De Hoekwoningen zijn gelegen op de vier hoeken van het kavel.

De tuinen van deze woningen variëren van 2.80 tot 5,10 meter breed. De diepte van de tuin varieert van 2,50 tot 7,00 meter. De ligging van de tuin verschilt per hoek. Het kaveloppervlak van deze woningen varieert van 45m2 tot 69m2. Twee van de woningen zijn 5,10 meter breed en beschikken over een woonoppervlak van 70m2. Vier van de woningen zijn 7,4 meter breed en beschikken over een woonoppervlak van 90m2. De overige acht woningen zijn 6,00 meter breed en beschikken over een woonoppervlak van 80m2. Iedere woning is 6,20 meter diep. De woningen tellen 2,5 lagen. Als optie kan er aan deze woning een extra halve laag worden toegevoegd.

Een van de woningen bevindt zich boven de collectieve ruimte van het project. Deze woning zal als enige woning 3,5 laag tellen. De begane grond laag behoort tot de collectieve ruimte. Per kavelhoek zal de gevel van de betreffende drie of vier woningen gezamenlijk worden ontworpen.

In totaal zijn er 14 hoekwoningen in het plan opgenomen.

PLANNING

Afronden Voorlopig Ontwerp (VO) oktober 2014
Uitwerken Definitief Ontwerp (DO) augustus – oktober 2014
Indienen omgevingsvergunning november 2015
Start bouw eerste kwartaal 2015
Oplevering laatste kwartaal 2015

INTERESSE?
Via de projectwebsite www.wonenindevrijmarkt.nl kunt u vrijblijvend uw interesse kenbaar maken. Wanneer er een woning van uw voorkeur beschikbaar is/komt, zal er contact met u worden opgenomen door VORM Collectief om verder met u in gesprek te gaan. Wanneer de woning(en) van uw keuze onder optie is/zijn, worden uw gegevens toegevoegd aan de reservelijst.

MEDE OPDRACHTGEVERSCHAP

De Vrijmarkt wordt ontwikkeld onder Mede Opdrachtgeverschap. Dit houdt in dat alle kopers gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de ontwikkeling van de locatie.

Als koper heb je dus veel invloed op je eigen woning, zowel qua uitstraling als qua indeling (plattegrond). Je kunt de woning en de woonomgeving maken zoals jij wilt! Dit resulteert ook in een grote saamhorigheid met je toekomstige buren.

Het vraagt ook wat van de kopers, een grote verantwoordelijkheid ten aanzien van het ontwerpen en indelen van de woningen, maar ook tijd en inzet in het proces. Er is ook een stuk onzekerheid, omdat nog niet alles bekend is en daarnaast ook over de keuzes van je buren.

VORM Ontwikkeling zal het gehele proces structureren, waardoor een snelle start bouw mogelijk is. Zij verzorgen alle communicatie met de Gemeente, verzorgen de goedkeuring van het politie keurmerk en ontzorgen alle deelnemers. Daarnaast nemen zij een groot deel van de voorfinanciering voor hun rekening. Er zal gestart worden met bouwen wanneer 70% van de woningen is verkocht.

HET PROCES

1. Kavel toewijzing (dag 0)
Nadat alle voorkeuren zijn doorgegeven (bevestiging per mail).

2. Afsluiten intentieovereenkomst (dag 5)
Gekoppeld aan een optievergoeding van € 1.500,- (bij het tekenen van de KAO wordt dit van de VON-prijs afgetrokken). Als ontwikkelaar weet je dat je in dat geval met zeer serieuze kandidaten te maken hebt. Als potentiële koper weet je dat je buren ook serieus zijn, waardoor de kans op een snel resultaat toeneemt.

3. Invullen Wensenlijst (dag 5)
Op deze lijst kun je je woonwensen aangegeven (deels herhaling van de voorgaande sessie).
– Type architectuur
– Wonen aan de voorzijde
– Open keuken
– Trap in de hal
– Vide
– Inloopkast
– Dakterras

4. Eerste schets van de architect (dag 10)
Op basis van jouw wensen. Schets gemaakt door Klunder, dus met handtekening van de architect. Architect heeft mogelijkheid om een eenheid van de diversiteit te maken. Deze schets zal per post worden toegestuurd, inclusief meer of minderwerk opstelling.

5. Sessie met de architect (dag 15)
Overleg met architect en VORM coach. Goed voorbereid het overleg ingaan! Op werkdagen met een duur van circa 2 uur (inplannen in de agenda).

6. Tweede schets van de architect (dag 25)
Op basis van jouw wensen en opmerkingen tijdens de sessie. Deze schets geeft op VO niveau jouw woning weer. Later is nog de mogelijkheid om kleine interne wijzigingen door te voeren (stopcontacten, de plaats van de deur, etc etc). Deze schets zal per post worden toegestuurd, inclusief meer of minderwerk opstelling. Indien het VO niet aan de wensen voldoet kan er een extra sessie met de architect worden gepland. Kosten per sessie zijn € 175,-.

7. Ondertekening KAO (dag 45)

De tekening wordt uitgewerkt tot een kopers contracttekening. De meerwerken worden verwerkt in de VON prijs. Het contract wordt opgesteld en ondertekend.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!