Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

NieuwbouwProject: De Torenvalk

NieuwbouwProject: De TorenvalkDe Torenvalk te Laren

Op de grens van Laren en Blaricum biedt Residentie De Torenvalk aan de Torenlaan luxe en comfort op het hoogste niveau in een groene omgeving.
Drie eigentijdse, rietgedekte villa’s die elk drie riante appartementen herbergen. Stijlvol, comfortabel en veilig wonen op een absolute toplocatie aan de rand van het centrum van laren.

De negen appartementen kennen elk een gemiddelde woonoppervlakte van 175m2 en zijn ontworpen door Architectenbureau Born B.V. BNA uit Middelharnis. Marco Born, architect/ directeur, vertelt: ‘We hebben na gesprekken met Herkon een uniek ontwerp gemaakt dat past binnen de wensen van de gemeente Laren. Het concept is uit de drie deelnemende partijen door de gemeente verkozen!’

De Locatie
Wie aan Laren/Blaricum denkt, denkt aan authentieke woningen, de heide, het gezellige winkelcentrum, de grote basiliek, het Singer Museum en het monumentale Brinkhuis. Hiermee biedt het oudste dorp in het hart van het Gooi alles voor optimaal woongenot.
Voor een dorp met een hoog voorzieningenniveau, 11.500 inwoners, meer dan 200 winkels en vele horeca- en eetgelegenheden, biedt Laren de allures van een middelgrote stad. Er zijn nog maar weinig locaties in Laren waar gebouwd kan worden. Zo blijft het kleinschalige karakter behouden en blijft Laren een prachtige gemeenschap om te wonen en te leven.

Historische villabouw op moderne manier
Ook de gekozen materialen passen binnen het bestaande beeld van Laren. Zo passen de rieten daken – die van onderen met een bijzondere ronding zijn afgewerkt – goed binnen het algehele straatbeeld. En de mooie witte ‘gekeimde’ gevels maken het geheel compleet. Historische villabouw, maar wel op een moderne manier vertaald. Met een authentieke uitstraling en een moderne en speelse afwerking. Met erkers, dakkapellen en leuke elementen aan de voorgevel. Zo oogt het geheel natuurlijk, spannend, speels en toch statig. Passend bij de omgeving, maar toch net even anders en opvallend. De afwijkende ronde kap geeft daarbij veel binnenruimte aan het appartement. En de parkeerruimte onder de gebouwen, met per woning twee eigen parkeerplaatsen, is netjes weggewerkt.

Gezamenlijke binnentuin
De toegang tot de appartementengebouwen is gelegen aan een fraai ingerichte gezamenlijke binnentuin. Middels natuurlijke taluds en schanskorven wordt de overgang van openbaar naar priv├ęterrein vormgegeven.
Het centrale gebied met houten zitelement bereikt u via fraai aangelegde paden van gebakken klinkers. Tezamen met de nieuw te planten bomen en plantenbakken met begroeiing vormt het geheel een prachtige groene woonomgeving waar u prima kunt vertoeven.

De koper bepaalt
De wens van de toekomstige bewoners staat altijd voorop. De negen appartementen hebben in samenwerking met Architectenbureau Born B.V. vorm gekregen. Maar in principe is alles mogelijk binnen het bestaande concept. De woningen kunnen uiteindelijk helemaal naar eigen wens worden ingedeeld. Hiervoor de samenwerking opgezocht met verschillende partijen.

Partners

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!