Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

NieuwbouwProject: De Smaaktuin (Het Veemarktterrein)

NieuwbouwProject: De Smaaktuin (Het Veemarktterrein)Welkom in de Smaaktuin!

Wonen in de Smaaktuin. Dat is wonen voor smaakmakers! Of fijnproevers. Net hoe je het noemen wilt. Zij maken de smaak en geven hun nieuwe buurt vorm. Én ze hebben de afgelopen tijd alvast voorgeproeft! Samen met hen werd het recept voor de Smaaktuin helemaal op smaak gebracht! Proef je mee?

De Smaaktuin is de nieuwe woonbuurt op het Veemarktterrein en staat voor: “Op Smaak!” (bewoners maken de wijk), “Buitenleven in de Binnentuin” en “Duurzaam wonen en leven”. Hoe de buurt eruit gaat zien? 40 unieke huizen met een modern-duurzame uitstraling, met een eigen terras en/of tuin en een gezamenlijke binnentuin, waar spelen en ravotten, moestuinieren en relaxen in de zon zomaar enkele mogelijkheden zijn. Hoe jouw huis eruit gaat zien? Dat bepaal jij! Wordt het dat stoere pakhuis, het modern herenhuis of de lichte stadskas? Je deelt de woning zelf in. Je kiest voor helemaal open als loft, werkruimte aan huis, een open vide naar boven toe of veel ruimte bij een traditionele indeling. Je kunt de woning ook aankleden! Met extra zonnepanelen bijvoorbeeld of een dakterras bovenop. Woon smakelijk!

Zie ook de projectsite: www.desmaaktuin.nl

Utrechts Pakhuis compleet met nostalgische hijsbalk
Ken je ze nog, de pakhuizen in de oude steden? In de Smaaktuin komt een moderne vertaling hiervan! Met een knipoog naar toen. Helemaal af, compleet met hijsbalk. Daaraan werden vroeger handelsgoederen buitenom omhoog en omlaag getakeld naar de ‘pakzolder’ op soms wel etage 5 of 6! Speciaal voor de Smaaktuin heeft Mark Siebers van Groosman partners architecten een typisch Utrechts pakhuis ontworpen, waar de combinatie opslag en wonen afleesbaar is. Het pakhuis heeft een klassiek symmetrische opzet met als vaste elementen de dubbele deur met Hollandse hijsbalk erboven. Ook hier is veel variatie mogelijk. Zo is het ontwerp van de voorgevel naar eigen idee aan te passen; met grotere ramen bijvoorbeeld. De woning is ook uit te breiden en voor extra buitenruimte, kies je voor het balkon.

Modern herenhuis met fraai bijzonder metselwerk
Het modern herenhuis is een hedendaagse vertaling van de traditionele chique herenhuizen van vroeger. De oude herenhuizen hadden grote schuiframen, een fraaie voordeur en veel detail, vooral in het metselwerk. Deze ingrediënten zijn door Bart van Kampen van DeZwarteHond architecten vertaald in een modern ontwerp. De grote schuiframen worden grote vouwpuien die helemaal open kunnen of grote openslaande deuren. Deze zitten ook op de verdiepingen! Een fraaie toevoeging aan dit ontwerp is het metselwerk in bijzonder verband. Dat geeft veel textuur. Er is keuze uit drie verschillende soorten verbanden, ieder behorend bij een eigen steenkleur. Samen met de grote gelakte houten voordeur met zijn geribbeld oppervlak ontstaat een mooi beeld.

Stadskaswoning met bijzonder multifunctionele kas
Helemaal van nu is de moderne stadskas. Marc Koehler van MK architects vertaalde samen met de innovatieve specialisten van Reytec Innovation Projects, een aantal specifieke woonwensen zoals licht, ruimte en multifunctionaliteit naar een unieke, duurzame en energiezuinige kaswoning. De stadskaswoning maakt door middel van een serre optimaal gebruik van de zon, de grootste gratis energiebron die er is… Het vele glas en licht geeft een aangenaam gevoel van ruimte. In de stadskas kun je bijvoorbeeld in het voor- en najaar extra genieten van de zonnestralen terwijl je een boek leest in jouw favoriete stoel. Of je kunt de ruimte gebruiken als plantenkas om er je favoriete kruiden, planten of bloemen te kweken. Zo ervaar je elke dag het gevoel van ruimte en licht en bespaar je energie.

Op de website www.desmaaktuin.nl is de online woonplanner te downloaden. In deze woonplanner kun je zelf je eigen woning samenstellen. Bekijk de uitbreidingsopties en plattegronden en zie gelijk wat het kost.

Planning circa:
Start bouw eerste woningen juni 2014

Oplevering eerste woningen juni 2015

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!