Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

NieuwbouwProject: Antoniuskwartier

NieuwbouwProject: AntoniuskwartierProject in voorbereiding.
Antoniuskwartier te Utrecht is een nieuwbouwproject waarin circa 250 woningen worden ontwikkelt. Het project bestaat uit 56 comfortabele en betaalbare eengezinswoningen en gaat naar verwachting begin 2015 in verkoop.

Algemeen
Door de verhuizing van ziekenhuis St Antonius van Overvecht naar Leidsche Rijn blijft er een ziekenhuisterrein met bebouwing achter. Gezien de ligging van het gebied leent het zich goed voor de realisatie van woningbouw in een groene setting. Het voormalige ziekenhuis en de oude zusterflat zijn aangekocht door Timpaan, die op deze plek circa 250 woningen in een groene omgeving wil bouwen. De eerste fase hiervan is in voorbereiding en bestaat uit het bouwen van 56 betaalbare eengezinswoningen.

Locatie
Het kavel waarop in de huidige situatie het St. Antonius Ziekenhuis is gelegen, maakt onderdeel uit van de subwijk ‘Vechtzoom-Zuid’ en is het gelegen aan de Paranádreef 2. Het projectgebied wordt begrensd door de Achttienhovensedijk (zuidzijde), de Paranádreef en Pampadreef (oostzijde), de sportvelden en Rio de Janeirodreef (westzijde) en de Belo Horizontedreef (noordzijde).

Kenmerken woningen:
– 56 grondgebonden in jaren 30 architectuur;
– 4 varianten: tussen woning, tussenwoning met top gevel, hoekwoning en hoekwoning met erker;
– Kaveloppervlakte vanaf 100 tot 160 m2;
– Woonoppervlakte: vanaf ca. 126 m2 GBO;
– Keuken aan voorzijde, woonkamer aan tuinzijde. 3 slaapkamer met badkamer op de 1e verdieping. Ruime zolder met ruimte voor extra kamers;
– Houten berging in de achtertuin;
– Eigen parkeerplaats op gemeenschappelijk binnenterrein;
– Volledige eigen grond (geen erfpacht);
– Veel groen buitenruimte direct voor de woning;
– Woning naar eigen wenst in te delen en in te richten en woonklaar op te leveren.

Stedenbouw en architectuurstijl: wonen in het groen
Uitgangspunt is woonbebouwing in een groene setting. Het landschap van het Vechtzoompark is hierbij uitgangspunt. Het Vechtzoompark is een landschappelijke structuur met ecologische en recreatieve betekenis voor de stad en de regio. Behalve het realiseren van een aantrekkelijk groen woongebied op deze ziekenhuislocatie, kan de herontwikkeling met de juiste inrichting, de wijk beter aan laten sluiten op het Vechtzoompark. Het nieuwe wijkje gaat bestaan uit twee buurtjes met eenzelfde opzet en bebouwingstypologie, gescheiden door een centrale open ruimte met veel waardevolle volwassen bomen op de plek van de huidige parkeerplaats van het ziekenhuis. Op de locatie worden woningen ontwikkeld met een eigen, in de omgeving unieke identiteit.

Interesse?

Het project is nog in voorbereiding, hierdoor is er niet meer informatie beschikbaar dan op de site staat aangegeven. De verwachting is het begin van 2015 met dit project in de verkoop te gaan. Wilt u op de hoogte blijven van project Antoniuskwartier? Dan kunt zich registreren op de projectwebsite!

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!