Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Meer woningen verkocht in april op jaarbasis

Dat meldt het Kadaster maandag.

Er werden in april dit jaar 12.748 woningen verkocht, een jaar eerder waren dit er 10.780. Het Kadaster registreert de transacties op het moment van eigendomsoverdracht.

Er was een toenemende verkoop van alle woningtypen te zien, de transacties van vrijstaande woningen stijgen het meest (20,5 procent), die van twee-onder-een-kap het minst (13,4 procent).

Vergeleken met maart 2015 is er enkel een kleine stijging bij de twee-onder-een-kap woningen. De tussenwoningen daalden het meest met 7,2 procent.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam in april 2014 met 14,4 procent toe vergeleken met april vorig jaar. Afgezet tegen de maand ervoor is er een daling van 3,6 procent.

Het aantal executieveilingen steeg met 1,2 procent ten opzichte van april vorig jaar. Executieveilingen, de gedwongen verkoop van een huis, komen voort uit een beslaglegging en leveren doorgaans minder opbrengsten op dan bij een reguliere verkoop.

 Woningmarkt april

 

Provincies

Het toegenomen aantal verkopen was terug te zien in alle twaalf de provincies. In Drenthe werden in april met 40,4 procent de meeste woningen verkocht vergeleken met vorig jaar. In Friesland was de stijging met 12,2 procent het kleinst.

Vergeleken met maart 2015 laten alleen Limburg, Friesland en Zeeland een stijging zien van respectievelijk 6,8, 9,2 en 14,9 procent, aldus het Kadaster.

Hoewel het aantal verkochte woningen op jaarbasis blijft stijgen, is het niveau nog ruim onder dat van voor de financiële crisis. In februari 2008, het hoogtepunt van de woningmarkt, werden er ruim 15.000 woningeverkocht.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!