Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Meer pensioenfondsen investeren in hypotheken

Drie Nederlandse pensioenfondsen investeren in totaal 750 miljoen euro in de nieuwe hypotheekaanbieder Munt hypotheken.

Het gaat om de fondsen Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV), Pensioenfonds TNO (TNO) en Spoorwegpensioenfonds (SPF). Dat maakt Munt hypotheken maandag bekend.

In september 2014 kondigde de hypotheekaanbieder ook al aan dat er drie pensioenfondsen willen investeren in Nederlandse woninghypotheken. De ambitie was toen om binnen enkele jaren ruim 3 miljard euro bij pensioenfondsen op te halen, nu is die doelstelling verhoogd naar meer dan 5 miljard euro.

Jeroen Looman, directeur van Munt Hypotheken, denkt dat de interesse van de pensioenfondsen het gevolg zijn van “een goed rendement en een beperkt risico”. “Daarbij zijn ze [de pensioenfondsen, red.] bij uitstek geschikt om voor de lange termijn te investeren in de Nederlandse economie”, aldus Looman.

NII

In mei vorig jaar werd door minister Henk Kamp (Economische Zaken) de Nationale Investeringsinstelling (NII) gelanceerd.

De NII moet het voor de verzekeraars en pensioenfondsen makkelijk en aantrekkelijk maken te investeren in de Nederlandse zorg, infrastructuur, mkb, woningbouw, onderwijs en duurzame energie. NII doet zelf geen investeringen. Buitenlandse investeerders zijn ook welkom.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!