Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Maximaal hypotheekbedrag daalt verder

voor hypotheekrentes onder 3,5 procent geldt vanaf 1 juli een lagere maximale hypotheek. Vanaf die datum kunnen de meeste woningkopers zo’n 5 procent minder lenen.

De exacte daling van het leenplafond hangt echter af van het inkomen. De daling van de maximale hypotheek treft vooral hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), omdat daarvoor lagere rentestanden gelden. In januari zijn de leennormen ook al strenger geworden.

Wie bezig is met de koop van een woning en een hoge lening wil, kan het best zorgen dat hij een hypotheekofferte met een datum voor 1 juli 2015 krijgt, meldt de vereniging van eigenwoningbezitters. ”Dan gelden de huidige normen nog.”

 

NHG

Per 1 juli daalt de NHG-grens naar 245.000 euro. Vanwege bijkomende kosten betekent dit dat de woning maximaal 231.132 euro mag kosten. Nu liggen die bedragen nog op respectievelijk 265.000 euro en 250.000 euro.

“Iemand die een huis wil kopen, is het afgelopen jaar al geconfronteerd met diverse beperkingen”, zegt VEH-directeur Rob Mulder. “Toch zijn de omstandigheden om een huis te kopen nog heel behoorlijk.”

Dat heeft volgens Mulder te maken met de lage hypotheekrente en de relatief lage huizenprijzen van dit moment.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!