Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Lage spaarrentes belangrijke reden om te gaan beleggen

Dat blijkt maandag uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van vermogensbeheerder Blackrock onder bijna duizend Nederlandse particuliere beleggers.

Meer dan 80 procent van de ondervraagden laat weten dat de lage spaarrentes een reden zijn om te gaan beleggen. Andere redenen die genoemd worden zijn vermogensopbouw voor later, inflatie en belasting en onzekerheid over het pensioen.

In het onderzoek worden onder meer beleggers in indexproducten en beleggers zonder indexproducten met elkaar vergeleken. Beleggen in indexproducten wordt beschouwd als een passievere vorm van beleggen.

Van de beleggers in indexproducten is 45 procent van plan in de toekomst een deel van het spaargeld te gaan beleggen, onder beleggers zonder deze producten is dat 33 procent.

Beleggers tussen de 40 en 49 jaar zijn hiertoe het meest geneigd, terwijl oudere beleggers hun geld liever op een spaarrekening laten staan.

Beleggers van zestig jaar en ouder maken zich op het moment het meeste zorgen over het niet stijgen van hun inkomen. Zij vrezen bovendien dat over zes maanden hun uitgaven sneller toenemen dan hun inkomsten.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!