Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Hypotheekverstrekkers laten steken vallen bij rentekortingen

Dat meldt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) donderdag.

Het eensporig rentebeleid is ingevoerd in 2013. Volgens deze wetgeving mag er geen verschil zitten tussen de hypotheekrente die nieuwe klanten krijgen en de rente die bestaande klanten ontvangen bij de verlenging van hun rentevastperiode, als zij hetzelfde risicoprofiel hebben.

“Hoewel de hypotheekverstrekkers dit beleid onderschrijven, constateert de AFM dat op een aantal punten verbetering mogelijk is in de naleving”, aldus de financiële waakhond.

Hypotheekverstrekkers mogen kortingen geven aan individuele klanten, maar deze moeten ook beschikbaar zijn voor nieuwe en bestaande klanten met een vergelijkbaar risicoprofiel.

Bovendien verwacht de AFM dat wanneer nieuwe klanten actief worden gewezen op een rentekorting, dat ook bestaande klanten hier expliciet op gewezen worden.

Sommige hypotheekverstrekkers geven een korting op de rente als tegelijkertijd een ander financieel product wordt afgesloten. Dat mag alleen als vervolgens ook bestaande klanten met dat product aanspraak kunnen maken op rentekorting.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!