Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Hypotheekrente weer omlaag

Een hypotheek voor huizenkopers lijkt om de paar weken voordeliger te worden. SNS Bank verlaagde maandag zijn belangrijkste rentetarieven voor de tweede keer deze maand, met percentages variërend van 0,1 tot 0,55 procent.

Het tarief van de populaire hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar bij SNS met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bedraagt nu 2,85 procent.

BLG wonen, eveneens onderdeel van SNS Reaal, heeft ook maandag de rente verlaagd. Eerder deze maand zakte de hypotheekrente bij Hypotrust,  Woonfonds Hypotheken. Rabobank, ASR, Obvion en MUNT Hypotheken.

Hypotheekaanbieders beconcurreren elkaar al geruime tijd met neerwaartse bijstellingen van de toch al historisch lage hypotheekrente. De tarieven kunnen omlaag omdat banken steeds goedkoper geld kunnen lenen op de internationale kapitaalmarkt.

Volgens hypothekenvergelijker Independer biedt De Hypotheker momenteel de laagste tienjaarsrente voor een NHG-hypotheek (2,75 procent), gevolgd door Argenta en de Hypotheekshop (beide 2,8 procent).

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!