Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Huurprijzen in vrije sector verder gestegen

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van Pararius.nl, naar eigen zeggen de grootste website voor huurwoningen in Nederland.

De huren stegen gemiddeld met 1,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Voor een vierkante meter moest afgelopen kwartaal maandelijks door de bank genomen 12,61 euro neergeteld worden.

Volgens Pararius groeit de vraag, terwijl het aanbod erg beperkt is. Op elke twintig woningen in Nederland, koop en huur samen, is er op dit moment nog maar één huurwoning in de vrije sector.

Het beschikbare huuraanbod in de vrije sector nam afgelopen jaar ook flink af, met ongeveer 17 procent. Er is vooral veel interesse in de middeldure huurwoningen in de grote steden en die woningen zijn juist schaars.

Regio’s

Net als op de koopmarkt zijn er grote verschillen per regio op het gebied van huurprijzen. In Amsterdam betaalde een huurder gemiddeld ruim 2.000 euro per maand.

Buiten de Randstad liggen de prijzen stukken lager. De huurprijzen in Amsterdam liggen gemiddeld ook zo’n 50 procent hoger dan de huurprijzen in de andere grote steden.

Op Pararius.nl werden afgelopen kwartaal 11.553 woningen in de vrije sector te huur aangeboden en er werden 11.739 huizen verhuurd.

 Huurprijzen per m2

Door: ANP

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!