Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Helft hypotheekbezitters ongeïnformeerd over verplichte verzekeringen

Dat stelt hypotheekverstrekker Munt Hypotheken maandag op basis van een onderzoek onder 1.080 mensen met een hypotheek.

Zo denkt ruim 21 procent van de ondervraagden ten onrechte dat het verplicht is een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. En 15 procent denkt dat dit geldt voor een werkloosheidsverzekering.

Daarnaast denkt bijna de helft dat een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht is, terwijl dit bij veel aanbieders wel zo is. Bij het afsluiten van hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het vaak een vereiste.

 

Maatwerk

“Nederland is traditiegetrouw een land waarin veel ‘oververzekerd’ wordt, maar bij een hypotheek is dit echt maatwerk”, zegt Menno Luiten van Munt Hypotheken.

Uit het onderzoek blijkt dat een op tien niet weet wat de status van de eigen hypotheek is. Ruim 43 procent heeft naar eigen zeggen een globaal idee en 44 procent zegt dit precies te weten.

“Mensen weten niet wat ze zelf afgesloten hebben. Dat geldt opvallend vaak voor vrouwen: die laten dit drie keer zo vaak over aan hun partner als bij mannen het geval is”, aldus Luiten. Het geldt ook relatief vaak voor de groep tussen de achttien en 35 jaar.

Luiten benadrukt dat het afsluiten van een hypotheek “een serieuze zaak is, zeker als je dit samen met je partner doet”.

 

Advies

Ruim 42 procent denkt zonder advies een hypotheek te kunnen afsluiten. Maar het hangt zeer van de situatie af of er aanvullende verzekeringen nodig zijn.

“Het is cruciaal om duidelijk te hebben welke precieze risico’s worden afgedekt en wat de voorwaarden zijn om uit te keren. Juist financiële adviseurs kunnen hier inzicht in bieden en over adviseren”, stelt Luiten.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!