Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Golf van verhogingen hypotheekrente in aantocht

Maar liefst twaalf geldverstrekkers maakten deze week bekend de hypotheekrente in de komende dagen te verhogen.

Het zijn vooral de populaire 10 jaar en 20 jaar rentevaste perioden die met 0,10% tot 0,20% gaan stijgen, meldt adviseur Hypotheekshop. Vreemd is dat de massale renteverhoging niet herleid kan worden tot een stijging van de kapitaalmarktrente, de basis van de hypotheekrente. De kapitaalmarktrente daalt juist sinds anderhalve week (in totaal met -0,16%) en staat nu op de laagste stand sinds eind november.

De trage beslissingstrajecten bij grote geldverstrekkers worden als mogelijke reden van de verhogingen genoemd, blijkt uit een rondgang van Hypotheekshop langs verschillende geldverstrekkers. “Het kan zijn dat ze reageren op een situatie die er niet meer is. Rond 12 december steeg de kapitaalrente namelijk nog”, licht Martin Hagedoorn, productmanager van Hypotheekshop toe.

Een andere mogelijke oorzaak die ‘breed in de branche’ wordt genoemd is dat geldverstrekkers met een hogere hypotheekrente de stroom aanvragen willen indammen. “Mensen willen nu nog snel een hypotheek afsluiten tegen de huidige normen. Een hogere rente kan ze doen besluiten naar een andere verstrekker te gaan of de hypotheek met een hogere rente af te sluiten”, aldus Hagedoorn.

Lees ook:

Twijfels door rente, vertrouwen woningmarkt daalt scherp

De meest gemaakte fouten door huizenkopers

http://www.telegraaf.nl/dft/geld/huis-hypotheek/27295970/__Golf_van_verhogingen_hypotheekrente__.html

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!