Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Funda vergroot aanbod van huurwoningen

Dat meldt Funda dinsdag. Ongebonden verhuurbemiddaars zijn niet aangesloten bij een branchevereniging. Daarom was hun aanbod voorheen niet te zien voor huizenzoekers op Funda.

Nu kunnen deze woningen wel worden bekeken. Voorwaarde is dat aan potentiële huurders transparante informatie wordt verschaft over de kosten. Zij moeten meteen kunnen inzien of er bijvoorbeeld servicekosten zijn of een eenmalige administratietoeslag, aldus Funda.

Momenteel worden veertig bemiddelaars toegelaten die deelnamen aan een vorig jaar gestarte pilot. Funda hoopt dat hun aantal gestaag toeneemt. De precieze toename en verandering in het aanbod zal per regio in Nederland verschillen.

De NVM denkt dat de groei in het aanbod het snelst zal zijn in de gebieden waar de vraag naar huurwoningen momenteel het grootst is. De makelaarsvereniging is mede-initiatiefnemer van de openstelling.

Voorheen was plaatsing van huurwoningen op Funda voorbehouden aan leden van de brancheverenigingen. Naast de NVM zijn dat Vastgoedmanagement Nederland, VBO en VastgoedPRO.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!