Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Fiscus heeft al ruim 2,6 miljoen aangiften binnen

Ruim 2,6 miljoen mensen hebben sinds 1 maart hun belastingaangifte al verstuurd. Bijna 90.000 belastingplichtigen gebruikten hiervoor de speciale aangifte-app.

Dat liet de Belastingdienst dinsdag weten.

Of het aantal van 2,6 miljoen aangiftes veel of weinig is in vergelijking met voorgaande jaren is niet te zeggen. ”Nee, dat is appels met peren vergelijken. Het systeem is veranderd. Voorheen kon je in januari en februari al aangifte doen. Nu is dat sinds 1 maart”, legt een woordvoerder van de Belastingdienst uit.

Normaal hebben Nederlanders tot eind maart de tijd om hun aangiftebiljet in te vullen, deze keer mag dat tot eind april. Dit is gedaan om te voorkomen dat de servers van de Belastingdienst overbelast raken. Wie voor 1 april zijn aangifte instuurt, krijgt voor 1 juli zeker bericht van de dienst.

Naar verwachting doen dit jaar twaalf miljoen particulieren en ondernemers aangifte over het belastingjaar 2014. Voor het eerst kan dat op een persoonlijke pagina waarop vooraf ingevulde gegevens van de belastingplichtige staan. De Belastingdienst raadt wel aan om alles goed te controleren.

De app Aangifte 2014 is te gebruiken op tablet en smartphone.

Zes aftrekposten die u geld kunnen opleveren bij de belastingaangifte | Dossier Belastingaangifte

Belastingtips voor particulieren | Belastingtips voor ondernemers

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!