Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

De Jager werkt aan maatregel tegen hoge hypotheekrente

Minister De Jager (Financiën) komt op korte termijn met maatregelen die de hypotheekrentetarieven moeten drukken. Hij antwoordde dat dinsdag in de Tweede Kamer op vragen van Tony van Dijck (PVV).

Die had gevraagd of de regering een einde gaat maken aan “onredelijk hoge winstmarges op rente”. Daarmee verergeren banken volgens Van Dijck de crisis op de woningmarkt. Ondanks de staatssteun verrijken banken zich over de rug van de consument, vindt hij: “De banken geven het voordeel niet door”.

Het kabinet heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de positie van de consument te versterken, zegt De Jager. Op die manier wil het de concurrentie vergroten. Samen met ambtgenoot Verhagen (Economische Zaken) had hij afgelopen zomer al aangegeven dat geldgevers worden verplicht om hypotheekklanten uiterlijk drie maanden voor het verstrijken van de rentevaste periode een nieuw rentevoorstel te doen. Ook was aangekondigd dat geldgevers worden verplicht om meer duidelijkheid te geven over variabele rentetarieven.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!