Lexxer
Volg ons op: Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Belastingdienst moet tipgever zwartspaarders alsnog bekendmaken

Dat meldt De Telegraaf zaterdag.

Om te vookomen dat de Belastingdienst bekend moet maken wie de tipgever is die de zwartspaarders opgaf, ging de organisatie in cassatie bij de Hoge Raad. Ondanks aandringen van de rechter om wel vrij te geven wie de persoon is beriepen ambtenaren van de Belastingdienst zich op het verschoningsrecht.

Volgens de krant zou nu uit een geheim advies van de advocaat-generaal van de Hoge Raad blijken dat de ambtenaren geen gebruik mogen maken van hun verschoningsrecht. Als het advies opgevolgd wordt, betekent dit dat de ambtenaren van de Belastingdienst hun stilzwijgen zullen moeten doorbreken.

De Belastingdienst verloor eerder al een rechtszaak tegen de zwartspaarders. Ook toen was het bekendmaken van de tipgever het punt van discussie.

 

Teleurstelling

Omdat de Belastingdienst de naam van de tipgever niet bekend wilde maken, besloot de rechtbank in Arnhem toen dat alle zwartspaarders in hun gelijk gesteld worden. Dat betekent een vernietiging van alle belastingaanslagen voor de zwartspaarders.

De Belastingdienst reageerde destijds teleurgesteld op het besluit. Volgens de Belastingdienst wordt nu ten onrechte de focus gelegd op de identiteit van een tipgever in plaats van op de strijd tegen zwartgeld en belastingontduiking.

Maak binnen 48 uur een afspraak met Lexxer! Neem contact op!